fredag 27. januar 2012

1 - 2- 3- 4

Det er ikke så ofte jeg tar meg tid til å dokumentere prosessen i et plagg, noe som egentlig er ganske morsomt å gjøre. For en stund siden fant jeg fire plagg / stoff som jeg tenkte å gjøre noe med og fikk tatt et par bilder underveis.
Jeg satte meg som mål at den skulle settes sammen intuitivt og raskt og ikke dvele for lenge over kombinasjoner.

Utgangspunktet var to sommerkjoler, en t-skjorte og en bit linstoff som jeg syns funket fint sammen fargemessig.

Valget ble striper i bærestykket pyntet med bånd...

...og linstoffet som skjørt med en liten glad jente som pynt.
Baksiden ble laget av en bit med mørk blå cord fløyel.
Ferdig resultat ble slik.
(lilla marihøneknapper fra marked i Berlin)
Jeg tenker å gjøre samme "øvelse" med restene av de samme stoffene en annen gang og se hva det da blir til..

tirsdag 24. januar 2012

Designernes eget julemarked - DogA - 3.&4.des 2011


Mikkelitens PC brøt sammen før jul. Endelig er ny på plass og muliggjør en liten oppdatering av Designernes eget julemarked 2011.


Det ble en fabelaktig helg på DogA i Hausmannsgate 3. og 4.desember og kunne ikke vært mer fornøyd. Jeg lå mer eller mindre våken natten før åpningen, da det stormet og regnet ute. Tenkte at med dette været ville det ikke være noen som kom til å våge seg ut. Men der tok jeg heldigvis feil. Allerede da vi kom til DogA var det kø ved flere utstillere og mange hadde trosset uværet.
Det var bare å kaste seg uti.



DogA er et fantastisk lokale og arrangørene gjør en fabelaktig jobb i forkant for å få dette til.
Anbefaler alle å ta turen også resten av året, spesielt nå som den nye restauranten fra Sult-gruppen også har åpnet sju dager i uken. http://www.doga.no/kaf



Mikkeliten fikk masse respons. Utrolig hyggelig å få komme opp og ut av sykroken og treffe mennesker som viser seg å være interessert i det man driver med. Mesteparten av Mikkelitentiden tilbringer jeg for meg selv med alle loppene, en saks og en symaskin, så fint å få tilbakemeldinger.

Jeg hadde mange fine samtaler med superkoselige mennesker som virkelig ga meg en super-boost. Spesielt gledelig er det at også eldre bestefedre og yngre fedre og onkler viser interesse for plaggene og syns de er litt annerledes og tøffe. Er jo ikke akkurat målgruppen man tenker på når det gjelder barneklær. Og ikke minst er det ekstra hyggelig at man har fått noen "faste kunder" som nå kom tilbake på DogA for tredje gang for å ta med seg et Mikkeliten plagg.
Morsomt også at man fikk noen historier om hvor plaggene skulle havne. Artig å vite at noen små gutter og jenter går rundt med Mikkeliten i bl.a Danmark, Sverige, Tyskland, England, USA og flere byer i Norge.

Søndag fikk jeg også god hjelp av Eirill. Hun solgte flere kjoler som levende utstillingsdukke og ikke minst super pakkehjelp.

DogA er et flott sted å få vist frem hva man holder på med, og jeg er like imponert hvert år over hvor mange flinke og kreative mennesker som samles her. For meg har det vært et utstillingsvindu som har gitt mange positive reaksjoner også i kjølvannet av selve markedet, og januar har vært en flott start på 2012. Henvendelser fra flere som var innom min stand og fra andre kanter av landet har kommet inn og restlageret minker.
For tiden har Mikkeliten en liten pause pga bygging av ny sykrok. Men gleder meg til å ta fatt på nye lopper så snart symaskinen har funnet sin nye plass.