fredag 31. august 2012

UFF OG UFF....

o
 
...så var jeg utpå igjen…egentlig har jeg kjøpestopp frem til høstens loppebesøk, men gikk på en liten smell hos UFF her om dagen. Det er jo latterlige priser da, nesten som lekepenger. Så skal vel stå i detJ…fant jo til og med gull..

 

tirsdag 28. august 2012

Latter i lomma

 
Det meste av det jeg syr er laget av brukte klær og andre brukte stoffer, så når man overtar mange av andre folks plagg er det noen ganger det ligger igjen noen artige små minner fra forrige eier. Noen ganger er det penger, gjerne utenlandske mynter, billetter, handlelister etc. Hvis jeg ikke vet hvem som har eid plagget før lager jeg meg gjerne historier om hvem dette var og hva de gjorde og hvor de var med dette plagget på.

Til vanlig jobber jeg med komikere og flere av dem er flinke til å donere sine gamle klær til Mikkeliten. Så da jeg klippet opp noen dongeribukser i går kveld dukket det opp en set-liste (som er en huskeliste over hva komikeren skal snakke om i showet sittt)..og jeg fikk nesten mitt eget lille stand up show. I tillegg fant jeg to trikkebilletter.
Så jeg vet at denne buksa nok har hatt noen knallfine kvelder på Latter og at denne karen sniker ikke på trikken iallefall:-)

mandag 27. august 2012

Bengaramme

Hos Galleri Gyldenlöwe på Lambertseter finner man det man trenger av rammer. Det er ikke så lett å finne ubehandlede profillister, men her har de altså det (for den som måtte lete etter dette). Og de kan behandles etter egen lyst eller galskap. Min fikk knall oransje glinsende bengalakk. Gøy å kombinere en klassisk ramme med et mer moderne uttrykk. Galleriet har også mange flotte bilder, malerier, trykk etc. Utvalget er svært assortert og de fleste vil finne noe de liker her.  
 
 
 
 
 
 
 




 
 
 



lørdag 25. august 2012

Marked i Løkkehaven i dag

25.august kl. 12 - 18 er det redesign- og gjenbruksmarked i  koselige LØKKEHAVEN i Sandvika.

Se også: Askeladden gjenbruks og aktivitetssenter på facebook.

Det er annonsert auksjon kl 14 ledet av Truls Svendsen.

Her kan man nok gjøre noen gode kupp. Og om ikke annet nyte dagen i hagen!

God lørdag!



fredag 24. august 2012

Amerikapakke

Mikkeliten har fått pakke fra Amerika og teller på knappene:-)
Disse kan det ble gøy å få på noen små plagg.

God fredag!




 

 

tirsdag 21. august 2012

H&M gjenbruker gamle skatter


 H&M samlet i vår inn brukte H&M klær fra sine kunder.
Torsdag 23. august skal de presentere to spennende kolleksjoner:
H&M loves Vintage og H&M Loves Esmod Oslo!

H&M loves Vintage er skatter fra de innsamlede klærne som selges videre i H&M gården, Bogstadveien 11.
H&M Loves ESMOD OSLO er gamle H&M klær som er redesignet av studentene ved ESMOD OSLO. Denne kolleksjonen auksjoneres bort på www.hm.bloppis.no fra torsdag 23. august.

Alle inntekter fra disse kolleksjonene går uavkortet til UNICEF Norge.

Dette bør du få med deg!

mandag 20. august 2012

Futura

Jeg har lenge jaktet på et rundt sybord fra 60-tallet. Det har ikke vært så lett å finne. Men på Futura i Oslo fant jeg et perfekt bord. Akkurat som jeg ønsket meg. Bordet skal brukes til sofabord og har en super oppvaringsplass under bordplaten.

Foto: Futuranorge.no
Futura ligger på Grünerløkka, og anbefaler en tur innom. De har mange flotte second hand møbler, lamper og andre ting. Blandet med en hel del nye, kule og originale saker er dette en skattekiste.
Følg også deres blogg: http://futuraclassics.blogspot.no/
Og ikke minst var betjeningen veldig hyggelig og hjelpsom!



Super oppbevaringsplass

fredag 17. august 2012

Flauepute?

Noen ganger trenger man en flauepute når man ser tv... fredagskvelden ble iallefall en kombinasjon av tv-titting og putesying. Kveldens prosjekt har i sitt tidligere liv vært en 60-talls damekjole fra UFF og to jogge/kosebukser fra loppis. Om den funker som flauepute gjenstår å se..

Man tager hva man haver


Kosebukseknapp

Forside

Bakside

mandag 13. august 2012

En liten dråpe bengalakk




På et loppemarked fant jeg en gang denne vintage 70-talls vasen fra Scheurich. Jeg likte formen og størrelsen, men fargen har ikke funket. En dæsj turkis bengalakk har nå gitt vasen en ny vår. Lurt å male minst to tynne strøk slik at den dekker godt og ikke malingen renner.

fredag 10. august 2012

I bare nattkjolen




En enkel brun strikkejakke som nesten aldri har vært brukt var utgangspunktet for fredagskveldens prosjekt.  Den har lagt i skapet i årevis og ved hver opprydding har den overlevd til tross for at den ikke brukes. Siden den er så god som ny har jeg alltid tenkt at den må brukes til noe. Og endelig har den fått nytt liv.

På et loppemarked fant jeg en gang denne nattkjolen. Jeg likte mønsteret og de små historiene så tenkte at den måtte en gang kunne brukes i et prosjekt. Jeg har tatt den ut og inn av skapet mange ganger for mulige prosjekt, men ikke funnet tonen riktig. Så endelig kom jeg på strikkejakken .
Ryggen blir klippet ut
Nattkjole nåles på plass
 Små brune knapper var litt kjedelig. De ble byttet ut med ulike knapper med gull. I tillegg la jeg til et par knapper oppover på siden.
Små brune knapper ble litt kjedelig

Nattdykk i knappe-arkivet

Og så var den ferdig. Lurte på å gjøre noe med armene, men tror det kan bli for mye av det gode. Syns knappene og ryggen trenger en rolig atmosfære så de kan få vist seg frem.
Ferdig til slutt..noe trøtt

Nattstemning ved symaskinen






Når jeg først har startet på et prosjekt er det vanskelig å gi seg før det er ferdig. Så at det er tre barn som står tidlig opp er lett å glemme. Men det er ikke så farlig å sy til kl 2 på natten når man holder på i bare nattkjolenJ