lørdag 2. februar 2013

Til en rocke-jente

Jeg fikk i oppdrag av å lage tunikaer til tre søstre, en rocke-jente, en prinsesse og en som likte blått og turkis. Dette var eneste stikkord, og jeg stod helt fritt til å løse oppgaven som jeg ville.
Prinsessen og blå/turkis gikk rimelig fort å finne ut av. Men rocke-jenten tok det litt lengre tid å få på plass. Vanligvis får jeg bestillinger på søte jenteplagg, så jeg syns dette var en artig utfordring. Det ble noen tenkerunder og forsøk før det løsnet.
Til slutt endte det med en svart stripete herreskjorte. Knappene ble byttet ut med love, peace & rock'n roll. Som dekor fant jeg en t-skjorte jeg hadde kjøpt på loppis for lenge siden og som hadde noen kule fotoprints. Jeg syns armene ble litt kjedelige og spurte min datter Eirill (7) til råds om hva hun syns kunne gjøre de mer rocka. Hun foreslo å bruke en grå t-skjorte til å avslutte armene, noe som viste seg  fungere veldig bra. Det er fint å ha en kreativ liten rådgiver.
Jeg var spent på om resultatet ville falle i smak hos rocke-jenten, så jeg var litt nervørs da den ble sendt av gårde.
Tilbakemeldingen var at den var over all forventning, og at hun som skulle få den mente den var kul og at de hadde gjort et kupp.
 
Rocke-jenten:
  
Prinsessen:
 

 Håndbroderte blomster i håret
 

 
Perler sydd på blomsterprinsessens kjole

"Blå / turkis - jenten":
 

 
Tunika laget av tre ulike plagg 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar